Полицията в най-големия казахстански град Алмати съобщи, че е арестувала около 2000

...
Полицията в най-големия казахстански град Алмати съобщи, че е арестувала около 2000
Коментари Харесай

Хиляди арестувани в Казахстан, сложиха таван на цената на пропан-бутана

Полицията в най-големия казахстански град Алмати заяви, че е арестувала около 2000 души във връзка с продължаващите всеобщи безредици, съобщи " Франс прес "

" Полицията в Алмати продължи да разчиства улиците... Общо са арестувани към 2000 души ", се прецизира в изказване на вътрешното министерство, публикувано от съветските осведомителни организации.

Междувременно нови стрелби са били чути вечерта в Алмати, до момента в който силите за сигурност се опитваха да потушат размириците, съобщи сътрудник на Агенция Франс Прес.

Звуци от автоматизирана пукотевица са чули от посоката на кметството, щурмувана от протестиращи през вчерашния ден, към 17:30 ч. локално време (13:30 часа българско) и още веднъж към час по-късно.

В опит да успокои напрежението държавното управление на Казахстан наложи таван на цената на пропан-бутана (LPG) за идващите шест месеца, откакто новогодишното повишаване на пропан-бутана провокира митинги, които прераснаха в всеобщи безредици.

Правителството посочи в изказване, че е подхванало " незабавната " мярка за " стабилизиране на социално-икономическата обстановка " в централноазиатската страна, където пропан-бутанът се употребява всеобщо за гориво на коли. Размириците поради повишението на цените доведоха до конфликти с полицията, при които починаха десетки, в това число 13 служители на реда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР